marți, 6 octombrie 2009

Picătura

Ai simţit vreodată că ce e în jurul tău circulă prin tine?
Copacii din Cişmigiu se plimbă haotic prin urechile tale, iar cântecul vrăbiilor îl auzi din propriu-ţi stomac.
Respiri seva frunzelor şi gândeşti ca o creangă de nuc :)
Băncile din Cişmigiu, băncile verzi...
Închizi ochii şi eşti o cărămidă de sute de ani, eşti o cetate. Îdrăgostiţii se sărută pe tine, ore în şir, îşi promit că o să vadă lumea împreună. Ai fost îndrăgostit de o mie de ori, o dată cu ei. Au căzut lacrimi pe tine, şi ai plâns de o mie de ori o dată cu ei şi cu ele (picătura sunt eu şi am fost în tine dintotdeauna*). Ei au murit şi au înviat unul în celălalt, iar tu ai fost sub ei, şi te-ai sfărâmat, iar apoi ai renăscut din nou, exact ca ei, de mii de ori.
Fugi prin nisip, şi te transformi într-un grăunte. Ţi-ai zderlit genunchii de milioane de ori, şi ai văzut pentru prima oară cerul de mii de ori :)
...ai văzut pentru prima oară cerul de mii de ori, how beautiful is that? :)
Ai fost în parc atunci când nu e nimeni. Atunci când e frig, frig de tot şi abia începe să răsară soarele. Ai văzut cum se formează roua. Ai văzut cum adorm lebedele nerge, şi te-ai îndrăgostit de ele. Ai simţit cum începe să plouă şi cum se opreşte ploaia, cum plouă din ce în ce mai mărunt, după care doar se opreşte, e un mister cum niciodată nu poţi să-ţi dai seama când o să cadă ultima picătură :)
Cum ar fi să ştii toate poveştile de dragoste din lume? De fapt nu să le ştii, să le trăieşti... Să zbori, să te cunoşti, să visezi, să speri, să plângi, de sute de miloane de ori, şi niciodată să nu fie la fel. :)
Vreau să fac cunoştiinţă cu răsăritul săptămâna asta, uraţi-mi noroc. :)
*Ţapinarii, Picătura, Ultimul super erou.

Un comentariu: